Cum să-ți menții o greutate sănătoasă în timpul sarcinii
Vrei să știi cum să-ți menții o greutate sănătoasă în timpul sarcinii și să asiguri sănătatea atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău? Atunci citește acest articol. Un studiu realizat de Universitatea Monash din Melbourne arată importanța gestionării greutății în timpul sarcinii și cum aceasta poate afecta sănătatea mamei și a fătului. Descoperă cum să urmezi o dietă sănătoasă și un plan adecvat de exerciții pentru a te menține în formă și pentru a-ți asigura o astfel de stare de sănătate optimă în timpul sarcinii.
Creșterea în greutate în timpul sarcinii este un subiect important de discuție pentru viitoarele mame și pentru medici. Într-un studiu realizat de Universitatea Monash din Melbourne, Australia, s-a constatat că creșterea prea mult sau prea puțin în greutate poate afecta sănătatea atât a mamei, cât și a fătului. Potrivit acestei cercetări, mulți oameni de știință au avertizat cu privire la riscurile asociate cu creșterea nesănătoasă în greutate în timpul sarcinii.
În timp ce creșterea nesănătoasă în greutate în timpul sarcinii poate implica riscuri semnificative atât pentru mamă, cât și pentru făt, studiul a descoperit că 47% dintre femei au luat prea mult în greutate. Mai mult decât atât, 23% dintre femei nu s-au îngrășat suficient pentru a ajunge la nivelul recomandat. Cu toate acestea, în funcție de momentul în care mama începe să ia în greutate, creșterea în greutate recomandată în timpul sarcinii poate varia.
Institutul de Medicină din SUA recomandă că femeile subponderale ar trebui să ia între 13 și 18 kg în timpul sarcinii. Femeilor cu greutate normală li se recomandă între 11 și 15,5 kg. Femeile supraponderale nu ar trebui să ia în greutate mai mult de 6,8 - 11 kg, iar femeile obeze ar trebui să se limiteze la 5 - 9 kg. Femeilor mai înalte li se recomandă să ia mai puțină greutate în timpul sarcinii.
Creșterea nesănătoasă în greutate în timpul sarcinii poate dăuna sănătății mamei și a fătului. De exemplu, creșterea sub nivelul recomandat poate fi asociată cu un risc mai mare de subdezvoltare a copilului și de naștere prematură. În timp ce creșterea peste nivelul recomandat poate fi legată de un risc crescut de a naște un copil supraponderal și de a naște prin cezariană.
Pentru a reduce șansele de a experimenta aceste riscuri, medicii recomandă că femeile care planifică o sarcină să adopte o dietă sănătoasă și echilibrată, precum și un program adecvat de exerciții fizice. O sarcină sănătoasă cu creștere sănătoasă în greutate este importantă pentru o mamă și un făt sănătoși.
Creșterea în greutate în timpul sarcinii este un subiect important și delicat care trebuie discutat între femei și medici. Cu ajutorul recomandărilor adecvate cu privire la creșterea în greutate potrivită în timpul sarcinii, femeile își pot asigura că atât ele cât și copiii lor au o stare de sănătate optimă.