Vitamina C – arma secretă împotriva cancerului!

Vitamina C este cunoscută deja pentru proprietățile sale antioxidante și beneficiile aduse sistemului imunitar, însă un nou studiu dezvăluie că aceasta poate fi și o armă eficientă împotriva cancerului. Oamenii de știință de la Universitatea din Iowa au descoperit că dozele mari de vitamina C administrate prin perfuzii pot ajuta organismul să lupte împotriva celulelor canceroase, în combinație cu tratamentele tradiționale. Descoperă mai multe despre modul în care vitamina C poate fi tratamentul secret al luptei împotriva cancerului!

Noiembrie 8, 2024 - 08:51
Vitamina C – arma secretă împotriva cancerului!
Vitamina C – arma secretă împotriva cancerului!

Pe lângă capacitatea de a întări organismul și de a ține bolile la distanță, vitamina C poate juca un rol important în lupta împotriva cancerului. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Iowa a demonstrat că doze mari de vitamina C, administrate intravenos, ar putea ajuta organismul să lupte împotriva cancerului alături de tratamentele tradiționale.

Dar cum funcționează exact vitamina C în lupta împotriva cancerului? Cercetătorii de la Universitatea din Iowa au descoperit că vitamina C, atunci când se descompune, creează o specie reactivă de oxigen numită peroxid de oxigen. Celulele canceroase au dificultăți în eliminarea acestei substanțe, spre deosebire de celulele sănătoase. Astfel, doze mari de vitamina C introduse intravenos în organism pot fi utilizate pentru a distruge celulele canceroase prin intermediul peroxidului de oxigen.

Virtuțile terapeutice ale vitaminei C în tratamentul cancerului nu mai constituie o teorie, ci o realitate. Însă, cercetătorii intenționează să testeze acest tratament pe pacienți cu cancer pancreatic și cancer pulmonar, în combinație cu chimioterapia și radioterapia, pentru a vedea dacă este eficient.

Această descoperire nu este, însă, nici pe departe o noutate în domeniul cercetării medicale. Într-un studiu publicat în Science în 2015, s-a arătat că vitamina C este eficientă în tratarea celulelor canceroase mutante la pacienții diagnosticați cu cancer colorectal în doze foarte mari, de până la 7000 mg pe zi.

În plus, vitamina C nu este importantă doar în lupta împotriva cancerului, ci este și un nutrient esențial pentru o sănătate bună. Aceasta întărește sistemul imunitar, menține răcelile și virușii la distanță și are un efect benefic asupra sănătății pielii, ajutând la formarea de colagen. De asemenea, vitamina C reduce nivelul de colesterol, stimulează circulația sângelui și reglează nivelul de zahăr din sânge, fiind benefică și pentru pacienții cu astm.

Sursele naturale de vitamina C sunt variate și ușor de găsit în supermarket-uri sau pe tarabele de legume și fructe din piață. Acestea includ citricele (portocale, mandarine, clementine, grapefruit, lămâie, lime), papaya, ardei iute, ananas, căpșuni, kiwi, guava, conopidă, ardei roșu, ardei verde, ardei gras, varză de Bruxelles, kale, broccoli, mazăre.

Pe lângă alimente, vitamina C poate fi administrată și sub formă de suplimente. În ultima vreme, o nouă formă de vitamina C, cea lipozomală, a devenit populară datorită capacității sale de absorbție mult mai bună decât formulele clasice.

Vitamina C reprezintă un nutriment esențial pentru sănătatea noastră și poate fi utilizată cu succes în lupta împotriva cancerului. Însă, înainte de a începe să îți administrezi doze mari de vitamina C, este important să consulți un medic specializat care te poate ajuta să alegi dozele corespunzătoare, având în vedere fiecare caz în parte.

Sursă foto: Freepik Premium