Consumul moderat de ouă nu crește riscul de boli de inimă

Îți place să mănânci ouă, dar te temi că acestea ar putea crește riscul pentru boli de inimă? Potrivit unui studiu recent, consumul moderat de ouă nu crește riscul pentru boli de inimă, așa că poți să le incluzi într-o dietă echilibrată fără să-ți faci griji pentru sănătatea ta cardiovasculară. Descoperă în acest articol ce date au fost colectate pentru studiu și cum ajută la reducerea riscului.

Aprilie 21, 2024 - 09:49
 6824
Consumul moderat de ouă nu crește riscul de boli de inimă
Consumul moderat de ouă nu crește riscul de boli de inimă

Un studiu efectuat de Universitatea McMaster din Canada a aruncat o nouă lumină asupra unei întrebări vechi, și anume, cât de benefice sau dăunătoare sunt ouăle pentru sănătate?

Datele pentru studiu au fost colectate din trei studii clinice multinaționale, care au analizat peste 146.000 de persoane din 50 de țări diferite și peste 31.000 de pacienți cu boli cardiovasculare. Rezultatele au arătat că un ou consumat zilnic nu crește riscul de boli de inimă.

Riscul pentru sănătatea inimii apare doar în cazul consumului excesiv de ouă, care poate duce la un nivel crescut de colesterol LDL și poate bloca arterele. Un consum moderat de ouă, în schimb, nu reprezintă nicio amenințare pentru sistemul cardiovascular.

De asemenea, nu există nicio legătură între consumul de ouă și nivelul de colesterol sau alți factori de risc pentru bolile de inimă și diabetul de tip 2.

Aceste rezultate sunt extrem de importante, mai ales că majoritatea studiilor anterioare au oferit rezultate contradictorii. Prin urmare, acest studiu aduce o nouă perspectivă asupra consumului de ouă.

Deși poate părea curios, consumul de ouă a fost un subiect de dezbatere în rândul specialiștilor în sănătate de peste 50 de ani. În această perioadă, au fost publicate nenumărate studii pe această temă, unele susținând că ouăle pot fi benefice pentru sănătate, în timp ce altele au atras atenția asupra riscurilor pe care consumul excesiv le poate aduce, cum ar fi afecțiunile cardiovasculare și diabetul de tip 2.

Cu toate acestea, noul studiu ar trebui să ofere un răspuns definitiv la aceste întrebări, cel puțin în ceea ce privește consumul moderat de ouă. Consumul excesiv de ouă poate fi dăunător pentru sănătate, cu un nivel crescut de colesterol LDL și cu riscul crescut de boli de inimă și diabet de tip 2.

Acest studiu efectuat de cercetători vine cu o veste bună pentru iubitorii de ouă - consumul moderat de ouă nu reprezintă nicio amenințare pentru sănătatea inimii și nu ar trebui să fie o preocupare majoră pentru cei care doresc să-și mențină o dietă echilibrată. Cu toate acestea, este important să evităm consumul excesiv de ouă, care poate fi dăunător pentru sănătate.

Sursă foto: YayImages Premium
Sănătate.NET Sănătate.NET este un portal românesc de sănătate cu o perspectivă globală care furnizează știri și sfaturi medicale în limba română pentru comunitatea românească din întreaga lume. Prin intermediul unei echipe de specialiști în sănătate și aderând la cele mai riguroase standarde jurnalistice, Sănătate.NET îți oferă informațiile și inspirația de care ai nevoie pentru a trăi o viață sănătoasă și plină de vitalitate.