Antibioticele din sarcină pot crește riscul de avort: studiu alarmant

Un nou studiu alarmant arată că anumite antibiotice administrate în timpul sarcinii pot crește riscul de avort spontan. Cercetătorii de la Universitatea din Montreal au descoperit că un număr mare de femei care au suferit avorturi spontane au luat antibiotice la începutul sarcinii. Descoperă care sunt cele mai periculoase antibiotice și află cum poți rămâne în siguranță în timpul sarcinii în acest articol informativ.

Aprilie 9, 2024 - 15:19
 7352
Antibioticele din sarcină pot crește riscul de avort: studiu alarmant
Antibioticele din sarcină pot crește riscul de avort: studiu alarmant

Coenzima Q10, un important antioxidant care încetinește îmbătrânirea organismului, este un subiect din ce în ce mai popular în ultimul timp. Această substanță este prezentă în fiecare celulă a corpului, responsabilă de producerea de energie necesară creșterii și întreținerii celulelor.

Cu toate acestea, nivelurile de Q10 pot scădea în anumite condiții precum tratamentele medicamentoase, bolile de inimă, diabetul, bolile Parkinson, anumite boli genetice, SIDA și cancer. De aceea, suplimentele alimentare cu Q10 sunt recomandate în special persoanelor în vârstă și celor diagnosticați cu boli cardiovasculare.

Studiile recente au sugerat că Q10 poate avea efecte benefice și în cazul altor afecțiuni precum bolile oculare, astmul, oboseala cronică, stresul cronic, distrofia musculară și boala parodontală. În plus, efectele benefice ale Q10 au fost observate și la copiii bolnavi de cancer care au urmat tratamente de chimioterapie.

Un alt aspect important al Q10 este că poate fi folosit în produsele cosmetice. De fapt, Q10 este un ingredient frecvent folosit în cremele anti-îmbătrânire și intensive de noapte. Datorită faptului că moleculele sale sunt suficient de mici pentru a patrunde adânc în piele, efectele benefice ale Q10 asupra pielii sunt semnificative. Mai mult decât atât, Q10 reduce efectele nocive ale razelor UV și protejează împotriva fotoîmbătrânirii.

Studiile clinice au atestat efectele benefice ale Q10 asupra pielii și au sugerat că pielea cu niveluri scăzute de Q10 este mai sensibilă la radicalii liberi și la toxinele din mediul înconjurător. De aceea, suplimentele alimentare cu Q10 pot ajuta la oprirea pierderii de colagen și elastină, întârziind astfel efectele naturale ale îmbătrânirii pielii.

Cu toate acestea, este important să menționăm că, deși cremele cu Q10 pot avea anumite efecte benefice, suplimentele alimentare cu Q10 sunt mult mai eficiente. Anumite capsule de pe piață furnizează 100 mg de ubiquinol, o formă de Q10, ce oferă o doză mult mai mare decât cea din alimentație și sunt recomandate după vârsta de 30 de ani.

În final, coenzima Q10 este o substanță importantă pentru sănătatea organismului și o soluție eficientă pentru încetinirea procesului natural de îmbătrânire. Consumul de suplimente alimentare cu Q10 poate contribui la menținerea nivelurilor optime de Q10 în corp și poate ajuta la îmbunătățirea aspectului și sănătății pielii.

Sursă foto: Freepik Premium
Sănătate.NET Sănătate.NET este un portal românesc de sănătate cu o perspectivă globală care furnizează știri și sfaturi medicale în limba română pentru comunitatea românească din întreaga lume. Prin intermediul unei echipe de specialiști în sănătate și aderând la cele mai riguroase standarde jurnalistice, Sănătate.NET îți oferă informațiile și inspirația de care ai nevoie pentru a trăi o viață sănătoasă și plină de vitalitate.