Ce să mănânci după ora 18:00? Sfaturi de la specialiști.

Ești curios să afli ce ar trebui să mănânci după ora 18:00 fără să îți pui în pericol sănătatea și greutatea? Află de la specialiști cum poți să îți hrănești corpul într-un mod sănătos și delicios, fără să faci compromisuri alimentare! Descoperă în acest articol ce alimente sunt recomandate înainte de culcare și care sunt cele pe care trebuie să le eviți pentru a menține un stil de viață sănătos și echilibrat.

Martie 26, 2024 - 11:27
 4850
Ce să mănânci după ora 18:00? Sfaturi de la specialiști.
Ce să mănânci după ora 18:00? Sfaturi de la specialiști.

Pentru oamenii preocupați de sănătatea și figura lor, întrebarea care se află mereu în mintea lor este dacă ar trebui să mai mănânce după ora 18:00 sau nu și care ar fi cele mai bune alegeri alimentare. Cu toții am auzit că mâncatul după această oră nu este benefic pentru organism. Este însă adevărat?

Specialiștii spun că nu este necesar să ne înfometăm după ora 18:00 pentru a menține sau a pierde în greutate. Ceea ce este important este ce mâncăm în acest interval de timp. Alegerea alimentelor care se digeră încet, ne mențin sațietatea și nu se transformă în grăsime este esențială.

Legumele, albușurile de ou fierte, produsele lactate cu conținut scăzut de grăsime, cerealele fără zahăr, pieptul de pui fiert sau peștele, precum și fructele cu conținut mai mic de zahăr cum ar fi lămâia, lime, papaya, ananas, caise, mere, portocale, kiwi, pere, mango, avocado și fructe de pădure sunt exemple de alimente care ar trebui incluse în meniul de după ora 18:00.

Este important să nu reducem cantitatea de mâncare, ci să asigurăm o pauză alimentară de 3-4 ore înainte de culcare, pentru a acorda organismului timp să digere hrana. Dacă nu mâncăm după acest interval, nu ar trebui să reducem cantitatea de mâncare următoare. Este de preferat să reducem cantitățile de alimente și să avem mai multe mese mici pe durata zilei decât să urmăm un regim sărac în calorii.

Nu ar trebui să facem o pauză alimentară mai mare de 10 ore, pentru că acest lucru poate duce la ulterioara transformarea alimentelor în grăsime. În cazul în care există un interval mai mare între mese, organismul va menține grăsimile existente.

Alimentele care stimulează sistemul nervos, precum cafeaua, tutunul sau alcoolul, ar trebui evitate în mod special după ora 18:00, pentru că acestea pot interfera cu somnul și pot provoca o digestie deficitară.

Pentru întreținerea stării de bine și condiției fizice, mișcarea și exercițiile fizice sunt importante. Juniorii pot opta pentru o plimbare prin parc, mersul la sală sau chiar și cursuri de yoga. Exercițiile fizice ajută la menținerea posturii, eliminarea tensiunii musculare și îmbunătățirea stării de spirit.

Concluzionând, pentru a ne menține sănătoși și a slăbi, trebuie să alegem cu grijă ceea ce mâncăm, să evităm alimentele care stimulează sistemul nervos, să găsim timp pentru exerciții fizice și să acordăm organismului timpul de repaus și recuperare de care are nevoie. Cu o abordare atentă, ne putem menține în formă și sănătoși pentru tot restul vieții noastre.

Sursă foto: Freepik Premium
Sănătate.NET Sănătate.NET este un portal românesc de sănătate cu o perspectivă globală care furnizează știri și sfaturi medicale în limba română pentru comunitatea românească din întreaga lume. Prin intermediul unei echipe de specialiști în sănătate și aderând la cele mai riguroase standarde jurnalistice, Sănătate.NET îți oferă informațiile și inspirația de care ai nevoie pentru a trăi o viață sănătoasă și plină de vitalitate.